TEHNIČNI EPOKSI TLAK


Tehnični epoksi tlak je izredno močan epoksi sistem, ki je odporen na mehanske obremenitve, visokotlačno čiščenje, kemijsko in temperaturno odporen, kar pomeni, da je primeren za delavnice z močno obremenitvijo, skladišča, garažne hiše, mehanične delavnice, avtopralnice, klavnice…


Tehnični epoksi tlak je sestavljeni iz 3 ali 4 nanosov epoksi smol. V prva dva ali tri nanose dodamo kremenčev pesek, saj s pomočjo peska tla dodatno izravnamo, hkrati pa epoksi tlak dodatno utrdimo. Debelina tehničnega epoksi tlaka je od 0,8 do 1,5 mm. Tehničnem epoksi tlaku lahko dodamo posip z dekorativnimi lističi, prav tako pa lahko izbirate med mat in sijaj izgledom.
Za epoksi tlak je značilna odlična vzdržljivost pod velikimi obremenitvami. Če je ravno ta lastnost največja prioriteta, bo najboljša izbira tehnični epoksi tlak. Tega je namreč možno prilagoditi praktično vsem potrebam, tako da bodo pravo rešitev zase našli tudi zahtevnejši uporabniki.


Kaj je tehnični epoksi tlak?


Tehnični epoksi tlak je napreden sistem zaščite tal, ki se običajno izdela v zelo obremenjenih industrijskih prostorih. Gre za posebno izvedbo tlakovanja z epoksidno smolo – naredi se več nanosov, pogosto pa za dodatno vzdržljivost uporabimo še nekatere dodatne materiale.


Tehnični External link opens in new tab or windowepoksi tlak je sestavljen iz treh ali štirih nanosov epoksidnih smol. V prva dva ali tri nanose dodamo kremenčev pesek, ki tlak učinkovito izravna, hkrati pa ga tudi dodatno utrdi. Vrhnji sloj dopušča nekaj estetskih prilagoditev, dodamo lahko dekorativne lističe ali pa izdelamo sijaj ali mat površino. Takšen tlak meri od 0,8 do 1,5 mm, kar že zadostuje za vrhunske lastnosti pri odpornosti na mehanske, kemične in druge obremenitve.


Kje se uporablja tehnični epoksi tlak?


V mnogih delovnih prostorih prihaja do stalnih obremenitev, ki zahtevajo dobro zaščito tal. Tehnični epoksi tlak se uporablja za tlakovanje skladišč, proizvodnih hal, garažnih hiš in podobnih površin, ki morajo prenašati večje obremenitve. Poleg tega se tak tlak odlično obnese v avtopralnicah, klavnicah, mehaničnih delavnicah in drugih prostorih, kjer imamo redno opravka tudi z raznimi kemičnimi sredstvi.


Ključne odlike tehničnega epoksi tlaka


V zahtevnih okoljih si seveda ne moremo privoščiti kompromisov pri zaščiti tal. Ravno zato je tehnični epoksi tlak najboljša izbira. Ponuja namreč kar nekaj edinstvenih prednosti, s katerimi prepričljivo prekosi alternativne možnosti tlakovanja.


Tak tlak ima visoko tlačno in upogibno trdnost. To je zelo pomembno v prostorih, ki so stalno obremenjeni, saj bo ostal tlak tudi pod specifičnimi pritiski rigiden in se ne bo obrabil ali deformiral. Nadalje je tehnični epoksi tlak zelo dobro odporen na mehanske poškodbe, predvsem na praske in odrgnine ter druge abrazivne vplive. Ravno ta lastnost je zaslužna za odlično obstojnost in dolgo življenjsko dobo takšnega tlaka v zahtevnih industrijskih okoljih.


Tehnični epoksi tlak je odporen tudi na kemične grožnje, brez skrbi ga je možno čistiti s čistili, do živega pa mu ne pridejo niti barve, razredčila, olja, goriva in podobne snovi. Tak tlak je lahko povsem vodotesen in ponuja tudi učinkovito protiprašno zaščito površine.Kakovostna izdelava tehničnega epoksi tlaka


Zelo pomembno je, da je tehnični epoksi tlak kakovostno izdelan. Običajno gre za izdelavo po meri, zato le s strokovnim pristopom in bogatimi izkušnjami zagotovimo vrhunske lastnosti, ki jih od novega tlaka pričakujejo zahtevne stranke.