EPOKSI PREMAZ


Epoksi premaz je najosnovnejši epoksi sistem za zaščito tal. Epoksi tlaki so primerni za uporabo v prostorih, kjer  ni velikih obremenitev.  Sestavljen je iz 2 ali 3 premazov epoksidne smole.
Med najbolj priljubljenimi izdelki v naši ponudbi gotovo izstopa epoksi oziroma epoxy premaz, ki s svojimi prednostmi prepriča mnoge uporabnike. Gre za edinstveno izvedbo, ki alternative prekosi predvsem z ugodno ceno, enostavno izdelavo in tudi minimalnim vzdrževanjem – kljub temu pa zagotavlja dolgoročno zadovoljstvo in dolgoletno življenjsko dobo tudi v bolj obremenjenih prostorih.Epoksi premaz za betonPremazi so kot nalašč za zaščito utrjenih betonskih plošč. Sama podlaga močno odloča o tem, kako dobro se bo obnesel premaz, zato je treba najprej opraviti pripravo betonskega tlaka. Le tako bo tudi zaključni premaz učinkovit in zanesljiv pri svoji nalogi. Predvsem je treba v celoti odstraniti stari tlak, ploščo dobro očistiti in odstraniti morebitne mastne madeže, sanirati razpoke in poškodbe betona ter ploščo kar se da izravnati. Na čisto in suho površino lahko nato nanesemo epoksi premaz za beton.


Epoksi premaz je v tem primeru zaključna plast na betonski plošči. Ključne lastnosti mehanske vzdržljivosti in odpornosti prevzema od svoje podlage, ki zagotavlja vzdržljivost pri večjih obremenitvah. Že tankoslojni premaz pa nudi učinkovito zaščito pred kemičnimi grožnjami, na primer barvami, olji, razredčili in podobnimi snovmi, ki v mnogih delovnih okoljih ogrožajo nezavarovana tla. Prav tako dodaja dobrodošlo zaščito pred mehanskimi grožnjami, kot so odrgnine, praske in podobne poškodbe.


Poleg tega je epoksi premaz za tla odlična izbira v prostorih, ki morajo biti stalno čisti in urejeni. Takšno površino je namreč zelo lahko očistiti, izdelamo lahko tudi vodotesen tlak, ki to opravilo še olajša. Ravno zato se epoxy premazi pogosto uporabljajo tudi v bolnišnicah in drugih okoljih, kjer je čistoča ključnega pomena.Epoksi premazi za zaščitoPremaz v osnovi služi zaščiti betonske podlage, od te prevzema tudi večino svojih lastnosti. Dodaja dobro zaščito pred kemičnimi grožnjami ter podlago ščiti pred splošno obrabo. Poleg tega močno olajša uporabo prostora in vzdrževanje čistoče.


Tlaki imajo običajno zahtevnejšo nalogo in morajo sami prenašati večje obremenitve. Izdelani so iz debelejše plasti ali iz več plasti epoksidne smole, lahko se te ojačajo z raznimi dodatki. Takšni tlaki so zahtevnejši za izdelavo in dražji, ponujajo pa boljše lastnosti pri uporabi v zahtevnem delovnem okolju. Odlično se izkažejo v zelo obremenjenih prostorih, kjer je treba podlago kar se da razbremeniti in dobro zaščititi pred kemičnimi in mehanskimi grožnjami.


Seveda je za epoksi premaz cena ugodnejša kot za izdelavo tlaka, predvsem pa je lažja sama izdelava. S svojim znanjem in izkušnjami lahko v zelo kratkem času izdelamo zanesljiv in kakovosten tlak z epoksi premazom!