SAMORAZLIVNI EPOKSI TLAK 

Samorazlivni External link opens in new tab or windowepoksi tlak je priljubljena izbira tistih, ki iščejo odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Ne toliko zaradi nizke cene, ki je pri samorazlivnih tlakih znatno višja kot pri cenovno ugodnih premazih, temveč predvsem zaradi izjemne kakovosti, ki jo dosegajo dobro izdelani samorazlivni tlaki. Gre za zelo vsestransko tlake, ki s svojimi odlikami ugodijo zahtevam mnogih močno obremenjenih delovnih površin. Uporabljajo se v najrazličnejših prostorih, tudi v zelo obremenjenem industrijskem okolju.


Samorazlivni tlaki so tako kot drugi epoksi tlaki sestavljeni iz epoksidne smole, drugačno pa je razmerje dodanih polnil. Teh je manj, tako da je vsebnost veziva (epoksidne smole) relativno visoka. Z uravnavanjem tega razmerja je možno doseči primerno viskoznost za učinkovito izdelavo epoksi tlaka in optimalne lastnosti končnega izdelka.


Samorazlivni External link opens in new tab or windowepoksi tlaki so običajno sestavljeni iz dveh ali treh plasti. Prva plast služi zanesljivi povezavi s podlago, ki je praviloma betonska plošča. Nato se nanese samorazlivni sloj v poljubni debelini med 1 in 3 milimetri, glede na željene lastnosti tlaka. Na ta sloj se lahko nanese še končni premaz, s katerim zmanjšamo drsnost površin ali dopolnimo vizualni izgled tlaka. Seveda lahko tudi pri samorazlivnih tlakih lastnosti osnovnega materiala nadgradimo z dodatkom kremenčevega peska ali kalcijevih oziroma barijevih sulfatov.Ključne odlike samorazlivnega epoksi tlaka


Omenili smo že odlično razmerje med kakovostjo in ceno, ki si zasluži posebnega poudarka.Samorazlivni epoksi tlaki - cena in kvalitetaZa kakovosten tlak bo treba v vsakem primeru odšteti nekaj denarja, izjema niso niti samorazlivni epoksi tlaki – cena je pri teh primerna kvaliteti. Nekaj prihranka pa lahko ta izvedba ponudi na račun enostavnejše izdelave, poleg tega je možno na ta način učinkovito prekriti tudi večje površine. Predvsem pa samorazlivni tlaki investicijo upravičujejo z vrhunsko zaščito podlage in z dolgo življenjsko dobo.


Samorazlivni epoksi tlak je izredno vzdržljiv in bo tudi pri redni zahtevni uporabi navdušil z dolgo življenjsko dobo. Na ta način še dodatno upraviči investicijo, ki je tudi sicer povsem smiselna.Enostavni samorazlivni tlaki so odporni na različne obremenitve iz okoljaSamorazlivni epoksi tlak je relativno enostaven in hiter za izdelavo, vseeno pa ponuja zelo prepričljive lastnosti. Predvsem ima odlično odpornost na mehanske in kemične obremenitve.


Odporen je na praske in odrgnine ter druge abrazivne vplive, podlago pa zanesljivo ščiti pred različnimi vrstami kemičnih groženj. Kot nalašč torej za uporabo v industrijskem okolju, predvsem v proizvodnih halah in delavnicah, pa tudi v farmaciji in medicini ter drugod, kjer so prostori na stalnem udaru mehanskih in kemičnih groženj.


Prav tako samorazlivni tlak dobro prenaša temperaturne obremenitve, ima visoko tlačno in upogibno trdnost, za nameček pa je lahko povsem vodotesen in ponudi še protiprašno zaščito.